Home » Geen categorie » Gigounon opnieuw op dreef in Egypte

Gigounon opnieuw op dreef in Egypte

Gigounon opnieuw op dreef in Egypte

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (ATP-260) is wederom uitstekend bezig in Egypte. Op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh ($ 10 000) speelt hij de halve finales van het enkelspel en speelde hij al de finale van het dubbel.

Gigounon was vorige week ook al uitstekend op dreef in Egypte, en deze week trekt hij dat niveau gewoon door. Als eerste reekshoofd danste hij de eerste twee rondes door. In de kwartfinales bood achtste reekshoofd Sebastian Exequiel Pini (ATP-858) echter meer tegenstand.

De wedstrijd ging gelijk op en werd in een paar games beslist. In de eerste set was het Gigounon die een break meer kon verzilveren dan zijn tegenstander: 6-4. In de tweede set werden de rollen echter omgedraaid. Pini vijzelde zijn niveau op en hing de bordjes terug gelijk met 3-6. In de derde en beslissende set was het opnieuw de beurt aan Gigou om te laten zien waarom hij het eerste reekshoofd is. Met 6-3 plaatste hij zich voor de halve finales.

In die halve finales neemt hij het zaterdag op tegen thuisspeler Karim-Mohamed Maamoun (ATP-526). De Egyptenaar is zesde reekshoofd en liet op weg naar de halve eindstrijd slechts elf games liggen in drie partijen.

Ook in het dubbelspel deed Gigounon het uitstekend. Met zijn Canadeese partner Antoine Richard was hij als vierde geplaatst. Samen kwalificeerden ze zich zonder al te veel problemen voor de finale, waarin ze het moesten opnemen tegen derde reekshoofden Grimolizzi en Portaluri. In een partij op het scherpst van de snee was het het Belgisch-Canadeese duo dat een spannende eerste set in de tiebreak won met 9-7. Hun tegenstanders lieten dat echter niet zo maar gebeuren en stelden met 1-6 orde op zaken. Ook in de supertiebreak waren zij het die net dat tikkeltje meer konden: 6-10.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws