Home » Geen categorie » Gigounon out in Casablanca

Gigounon out in Casablanca

Gigounon out in Casablanca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (ATP-293) werd gisteren uitgeschakeld in de tweede ronde van het Challengertoernooi van Casablanca (€ 42 500). Hij verloor na een spannende driesetter van de Fransman Florent Serra (ATP-344).

In zijn eerste ronde speelde Gigounon al een zware partij tegen onze landgenoot Julien Cagnina (ATP-274). Ook tegen Serra werd het een spannende wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Tot Serra bij 2-2 een vroege break kon forceren. De Fransman won vier spelletjes op rij en haalde zo de eerste set binnen. In de tweede set verloor Gigounon al snel zijn eerste opslagspel, maar hij bleef vechten. Deze keer was het de 25-jarige Gigounon die vier spelletjes op rij won. Serra kwam echter terug tot 4-4 en uiteindelijk moest een tie break de beslissing brengen. Gigounon stond steeds op voorsprong en had bij zijn vierde setbal genoeg om de tweede set binnen te halen.

In de beslissende set was het Serra die bij 3-2 door de opslag van de Belg kon gaan en kon uitlopen tot 5-2. Gigounon bleef knokken en kwam terug tot 5-5. Maar na 2 uur en 15 minuten was het de Fransman die met 7-5 de beslissende set kon winnen.

Gigounon was ook actief in het dubbelspel, hij speelde aan de zijde van Cagnina. Ze verloren met twee maal 6/4 van vierde reekshoofden Cipolla en Motti.

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws