Home » Geen categorie » Gigounon staat in kwartfinale in Finland

Gigounon staat in kwartfinale in Finland

Gigounon staat in kwartfinale in Finland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Finse challengertoernooi in Tampere (€ 42,500) heeft Germain Gigounon (ATP-303) de kwartfinales bereikt. Yannick Mertens (ATP-381) is uitgeschakeld op het Italiaanse challengertoernooi in Orbetello ($30.000).

Germain Gigounon moest het in de tweede ronde van het Finse graveltoernooi opnemen tegen de Finse thuisspeler Herkko Pollanen (ATP-839). De amper 19-jarige Pollanen kreeg een wildcard voor dit toernooi en leek een haalbare kaart voor de 24-jarige Gigounon. Onze landgenoot klaarde de klus in 1 uur en 25 minuten. Hij won in twee sets met 7-5 en 6-2.

Bij de laatste acht is de tegenstander van Gigounon de 22-jarige Sloveen Blaz Rola (ATP-302). Rola schakelde in de eerste ronde van Tampere onze landgenoot Yannik Reuter (ATP-292) uit.

Gigounon presteert sterk in Finland. In de eerste ronde van het Finse toernooi klopte Gigounon eerder deze week het vierde reekshoofd Gerard Granollers (ATP-232). Nu bereikt de Waal voor de eerste keer in zijn carrière de kwartfinale van een challengertoernooi. Hij zal waarschijnlijk ook opnieuw in top 300 klimmen. Op 15 juli bereikte Gigounon met nummer 299 al zijn hoogste ranking tot nu toe.

Er was ook minder goed nieuws voor de Belgen in het challengercircuit. Yannick Mertens moest op het challengertoernooi van het Italiaanse Orbetello in twee sets (6-2, 7-6) de duimen leggen tegen de Italiaan Simone Vagnozzi (ATP-224). Ook in het Amerikaanse Lexington werden onze landgenoten Maxime Authom en Ruben Bemelmans uitgeschakeld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws