Home » Geen categorie » Gigounon stoot door in St. Brieuc, exit Mertens

Gigounon stoot door in St. Brieuc, exit Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Germain Gigounon (ATP-308) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Open Harmonie Mutuelle (Challenger, € 42 500) in St. Brieuc. Yannick Mertens (ATP-192) verloor van zijn dubbelpartner, maar ging wel verder in het dubbelspel.

Gigounon moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Italiaan Lorenzo Giustino (ATP-254). Onze landgenoot speelde een sterke eerste set en won die met 6-2. In de tweede set kwam Giustino meer in zijn ritme, maar Gigounon trok toch met 6-4 aan het langste eind. In de tweede ronde moet Gigounon het opnemen tegen

Mertens verloor van zijn dubbelpartner Igor Sijsling (ATP-157), het zesde reekshoofd. De Nederlander haalde het vrij makkelijk met 6-3 en 6-3 na 54 minuten. In het dubbelspel stoten ze wel samen door naar de kwartfinale. Daarin moeten ze het opnemen tegen James Cerretani (ATP D-112) en Antal Van der Duim (ATP D-293).

Authom (ATP D-473) ging onderuit in de kwalificaties, maar won wel zijn eerste dubbelwedstrijd met Jonathan Eysseric (ATP D-232). In de kwartfinale nemen ze het op tegen vierde reekshoofden Mateusz Kowalczyk (ATP D-90) en Adam Majchrowicz (ATP D-242).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS