Home » Geen categorie » Gigounon strandt in Egypte in halve finales

Gigounon strandt in Egypte in halve finales

Gigounon strandt in Egypte in halve finales

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (ATP-262) heeft zich niet kunnen plaatsen voor het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh ($ 10 000), Egypte. Hij bleef er in de halve finales achter de Oostenrijker Pascal Brunner (ATP-682) steken.

Gigounon, die voorlopig in 2014 vooral op de kleinere ITF-toernooien speelt, was als beste geplaatst in Egypte en dus werd er veel van hem verwacht. Met de vijf games die hij in de eerste twee rondes weggaf, loste hij deze verwachtingen ook in.

In de kwartfinales had hij het een set moeilijk met thuisspeler Karim-Mohamed Maamoun (ATP-526), het vijfde reekshoofd. Een goede eerste en derde set waren echter voldoende om door te stoten naar de laatste vier: 6-3, 3-6 en 6-3. Daarin moest hij het opnemen tegen het zesde reekshoofd uit Oostenrijk, Pascal Brunner.

Die Oostenrijker was dodelijk efficiënt. Zowel in de eerste als in de tweede set kreeg hij een breakpunt, dat hij telkens ook benutte. Gigounon kreeg daarentegen breakkansen in overvloed. Met tien stuks in evenveel servicegames, leek de Belg telkens de bovenhand te gaan nemen. Gigou kon er echter geen enkele omzetten, en zo zag hij alsnog Brunner naar de finale snellen: 4-6 en 4-6.

Volgende week komt Gigounon opnieuw in actie op een ITF-toernooi in Egypte.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws