Home » Grand Slam » US Open » Gigounon vlot naar tweede kwalificatieronde US Open, opgave Authom

Gigounon vlot naar tweede kwalificatieronde US Open, opgave Authom

Gigounon vlot naar tweede kwalificatieronde US Open, opgave Authom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (ATP-187) heeft zich als vierde Belg geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties van de US Open. Maxime Authom (ATP-173) moest opgeven in zijn kwalificatiematch.

In de eerste kwalificatieronde van de US Open moest Gigounon het opnemen tegen de Fransman Maxime Hamou (ATP-229). De 26-jarige Gigounon speelde voor de tweede keer tegen de zes jaar jongere Hamou. De Fransman won eerder dit jaar in twee korte sets hun eerste onderlinge duel.

Onze landgenoot begon deze keer echter het sterkste aan de wedstrijd. Hij serveerde goed met een eerste opslagpercentage van 67 procent, terwijl de opslag van Hammou niet goed draaide met een eerste opslagpercentage van amper 45 procent. Gigounon ging maar liefst twee keer door de opslag van zijn tegenstander en snelde in dertig minuten naar de setwinst met 6-2.

In de tweede set vochten Gigounon en Hamou een spannend duel uit. Uiteindelijk forceerde de Waal opnieuw een break en maakte hij de match met 6-4 af. Gigounon is de vierde Belg in de tweede kwalificatieronde, na Ysaline Bonaventure, An-Sophie Mestach en Kimmer Coppejans. In de tweede kwalificatieronde komt Gigounon de Italiaan Thomas Fabbiano (ATP-188) tegen. De Italiaan was in twee sets te sterk voor 32e reekshoofd Facundo Arguello (ATP-139).

Voor Authom kwam er een snel einde aan de US Open. In amper 29 minuten verloor hij met 6-1 de eerste set tegen de lager gerangschikte Duitser Nils Langer (ATP-209). In de tweede set moest Authom bij een 1-0-achterstand opgeven. Authom kon slechts één match winnen sinds Roland Garros.

[alert type=”info” title=”US Open: eerste ronde”]

Germain Gigounon – Maxime Hamou (FRA) 6-2 6-4
Nils Langer (GER)- Maxime Authom 6-1 1-0, Opgave
[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws