Home » Geen categorie » Gigounon voegt zich bij vier landgenoten op hoofdtabel Liberec

Gigounon voegt zich bij vier landgenoten op hoofdtabel Liberec

Gigounon voegt zich bij vier landgenoten op hoofdtabel Liberec

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (ATP-327) heeft zijn drie kwalificatiewedstrijden op het Svijany Open Challengertoernooi in Liberec (€ 42 500) gewonnen. Hij voegt zich bij Steve Darcis (ATP-134), Kimmer Coppejans (ATP-159), Arthur De Greef (ATP-175) en Joris De Loore (ATP-235) op de hoofdtabel.

Gigounon begon als vijfde reekshoofd aan de kwalificaties op het Tsjechische gravel. In de eerste ronde ging hij vlot voorbij de Pool Adam Majchrowicz (ATP-1318) met 6-1 en 6-2. Ook thuisspeler David Prokop (NR) was geen partij voor onze landgenoot in de tweede ronde, Gigounon won met 6-1 en 6-2 in minder dan een uur. In de beslissende kwalificatieronde ging Gigounon met 6-4 en 6-4 voorbij Vadym Ursu (ATP-653).

Darcis maakt in Liberec zijn comeback, nadat hij eind juni in Marburg de handdoek moest gooien. Hij komt als tweede reekshoofd aan de start en neemt het in de eerste ronde op tegen een kwalificatiespeler. Coppejans is als vijfde geplaatst en botst op thuisspeler Zdenek Kolar (ATP-257), die een wildcard kreeg. De Greef ontmoet eveneens een wildcard, hij speelt tegen de Tsjech Dominik Kellovsky (ATP-591) in de eerste ronde. De Loore strijdt tegen achtste reekshoofd Constant Lestienne (ATP-165) om een plaats in de tweede ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws