Home » Rising Stars Tennis Tour » Gigounon wint toernooi van Middelkerke

Gigounon wint toernooi van Middelkerke

Gigounon wint toernooi van Middelkerke

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon heeft het challengertoernooi van Middelkerke ($ 15000) gewonnen. In een Belgische finale klopte hij in twee sets Julien Cagnina.

In Middelkerke werd het laatste Rising Stars-toernooi van dit jaar afgewerkt. De finale was volledig Belgisch: Tweede reekshoofd Germain Gigounon (ATP-366) nam het op tegen derde reekshoofd Julien Cagnina (ATP-341). Topreekshoofd Niels Desein (ATP-234) werd verrassend al in de kwartfinale uitgeschakeld door de Oostenrijker Michael Linzer (ATP-463).

Cagnina en Gigounon wonnen allebei hun halve finale in twee sets. Cagnina versloeg de Oostenrijker Linzer met 7-5 en 7-6, terwijl Gigounon in een Belgisch duel met 6-2 en 6-4 te sterk was voor de 21-jarige Bruggeling Joris De Loore (ATP-429).

In de finale nam de 25-jarige Gigounon de beste start. Hij won de eerste set tegen de 5 jaar jongere Cagnina met 6-4. De tweede set verliep meer gelijkopgaand en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. In die beslissende tiebreak triomfeerde Gigounon met 7-3. Het is zijn tweede toernooizege van 2014, na een eerdere overwinning in een challenger in Egypte. Gigounon won in totaal in zijn loopbaan al negen challengertoernooi.

In het dubbelspel in Middelkerke bereikten Louis Cant en James Junior Storme de finale. Zij versloegen in de halve finale verrassend het eerste reekshoofd, het Nederlandse duo Sander Arends en Niels Lootsma. In de finale moesten de 23-jarige Cant en de 19-jarige Storme echter de duimen leggen tegen het Duitsers Tom Schonenberg en Matthias Wunner.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws