Home » Geen categorie » Gigounon wipt eerste reekshoofd in Sao Paulo

Gigounon wipt eerste reekshoofd in Sao Paulo

Gigounon wipt eerste reekshoofd in Sao Paulo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (ATP-210) heeft een knappe stunt neergezet op de het graveltoernooi van Sao Paulo in Brazilië ($ 50 000, challenger). In de eerste ronde ging hij in drie sets voorbij het Argentijnse eerste reekshoofd Maximo Gonzalez (ATP-112). Julien Cagnina (ATP-298) moest in zijn eerste ronde-duel opgeven.

Gigounon bereikte vorige week de finale op het toernooi van Santos en verzekerde zich zo van de kwalificaties op Roland Garros. Hij sprong ook naar zijn hoogste ranking ooit. Onze landgenoot bleef in Brazilië en doet deze week mee aan de challenger van Sao Paulo.

Op het graveltoernooi Sao Paulo moest Gigounon het in de eerste ronde opnemen tegen de Argentijn Gonzalez, het eerste reekshoofd. Gonzalez stond bijna honderd plaatsen hoger gerangschikt dan Gigounon en startte dus duidelijk als favoriet. De 26-jarige Belg moest in de eerste set nipt de duimen leggen in een tiebreak (7-4). In de tweede set keerde Gigounon knap terug en zette hij de match in evenwicht met 6-2. Hij ging verder op zijn elan en maakte de match in een spannende laatste set met 6-4 af. In de tweede ronde staat Gigounon tegenover de Fransman Jules Marie (ATP-253).

Cagnina kon Gigounon niet vervoegen in de tweede ronde. Hij moest de strijd staken tegen de Argentijnse kwalificatiespeler Tomas Lipovsek Puches (ATP-410). Cagnina pakte nochtans de eerste set met 6-2 maar verloor de tweede set met 7-5. In de beslissende derde set moest hij bij een 5-2-achterstand opgeven. De reden is nog onbekend. Normaal gezien komen Cagnina en Gigounon nog samen in actie in het dubbelspel maar het is nog niet zeker of Cagnina kan spelen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws