Home » ATP » Gillé dubbelt voorbij topreekshoofden naar halve finale Wenen

Gillé dubbelt voorbij topreekshoofden naar halve finale Wenen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sander Gillé (ATP D-32) heeft zich samen met de Duitser Dominik Koepfer (ATP D-125) geplaatst voor de halve finale in het dubbelspel op het ATP-toernooi van Wenen (ATP 500, hardcourt).

Gillé speelt in Wenen voor de gelegenheid niet met vaste dubbelpartner Joran Vliegen (ATP D-31) die één weekje thuis blijft. In Wenen dubbelt Gillé samen met de Duitser Koepfer.

Gillé en Koepfer misten in de kwalificaties een ticket voor de hoofdtabel maar kregen als lucky loser uiteindelijk toch nog toegang tot de hoofdtabel. Het Belgisch-Duitse duo greep de kans met beide handen en versloeg in de eerste ronde met 7-6 en 6-3 knap het Franse duo Nicolas Mahut (ATP D-5) en Fabrice Martin (ATP D-28) die vorige week nog het dubbeltoernooi op de European Open wonnen.

In de kwartfinale gingen Gillé en Koepfer zelfs voorbij topreekshoofden Nikola Mektic (ATP D-1) en Mate Pavic (ATP D-2). Ze haalden het met 3-6, 7-6 en 11-9 van de Kroatische toppers en Olympische kampioenen.

Voor Gillé en Koepfer volgt in de halve finale een duel met de Colombiaanse dubbelspecialisten Juan Sebastian Cabal (ATP D-14) en Robert Farah (ATP D-11). Na Wenen volgt er voor Gillé samen met Vliegen nog de toernooien van Parijs en Stockholm.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER