Home » Grand Slam » Gillé en Carter naar derde ronde Wimbledon

Gillé en Carter naar derde ronde Wimbledon

Sander Gillé (ATP D-29) en zijn Amerikaanse dubbelpartner Hayley Carter (WTA D-25) hebben zich geplaatst voor de derde ronde van het gemengd dubbelspel op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam).

Gillé en Carter, geplaatst als dertiende reekshoofden en vrij in de eerste ronde, moesten vol aan de bak tegen het Braziliaanse duo Marcelo Demoliner (ATP D-49) en Luisa Stefani (WTA D-23).

In de eerste set volgden bij 1-1 al meteen drie breaks. Eentje meer voor Gillé en Carter, die zo met 4-2 een comfortable voorsprong uitbouwden. Even later braken ze opnieuw: 6-2 was het overtuigende verdict.

In set twee braken de Brazilianen al snel door de opslag van hun tegenstanders. De Belgisch/Amerikaanse tandem kon op haar beurt drie breakpunten niet verzilveren en zag de set uit handen glippen: 3-6.

Spannend begin derde set

De derde en beslissende set begon razend spannend. Demoliner en Stefani kwamen meteen 0-40 voor op de opslag van hun tegenstanders, maar die vochten zich terug tot deuce. Even later konden de Brazilianen ook niet profiteren van een vierde breakpunt. Vliegen en Carter hielden in extremis het spel op zak: 1-0.

Daarna was het voor onze landgenoot en de Amerikaanse wél prijs. Ze liepen na een break uit tot 3-0, bleven geconcentreerd en serveerden zonder problemen de wedstrijd uit: 6-3.

Gillé en Carter stonden in totaal 1 uur en 40 minuten op de baan en mogen zich nu voorbereiden op een clash met tweede reekshoofden Mate Pavic (ATP D-1) en Gabriela Dabrowski (ATP D-11).

(lees verder onder de Instagrampost)

Joran Vliegen

Gillé’s dubbelmaatje Joran Vliegen (ATP D-28) komt niet in actie in het gemengd dubbelspel. Samen met Gillé verloor hij eerder verrassend in de eerste ronde op het Londense gras.