Home » Geen categorie » Gillé en Salden nieuwe Vlaamse indoorkampioenen

Gillé en Salden nieuwe Vlaamse indoorkampioenen

Gillé en Salden nieuwe Vlaamse indoorkampioenen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé en Lara Salden hebben zich in Ham tot Vlaamse indoorkampioenen van 2015 gekroond. In de finales hadden ze beiden aan twee sets voldoende.

Naar jaarlijkse gewoonte vinden in januari de Vlaamse indoorkampioenschappen plaats. In T.C. Ham verzamelden de afgelopen weken maar liefst 103 mannen en 63 vrouwen om te dingen naar de ultieme bekroning van Vlaams kampioen. Ook uittredend kampioenen Maxime Braeckman en Nicky Van Dyck waren van de partij om hun titel te verdedigen.

Voor Nicky Van Dyck (Nationaal nr. 19) begon het toernooi echter rampzalig. In de openingsronde moest ze namelijk al meteen het onderspit delven tegen de amper 15-jarige Chelsea Vanhoutte (nr. 60). Als Belgisch kampioene onder de 16 domineerde ze over de 10 jaar oudere Van Dyck met 6-4 en 6-1. Die zege zette haar op het goede spoor, want met nog twee winstpartijen plaatste ze zich voor de finale.

Daarin moest ze het opnemen tegen Lara Salden (nr. 20; foto), het tweede reekshoofd. De eveneens 15-jarige Salden had het op weg naar de finale enkel in haar kwartfinale wat moeilijk gehad. Tegen Charlotte Swaas (nr. 49) verloor ze namelijk de eerste set met 1-6, om het daarna met 6-1 en 6-0 helemaal recht te trekken.

Ook in de finale werd het nooit echt spannend. Salden, die traint aan de Kim Clijsters Academy, had vanaf het begin de wedstrijd stevig in handen en gunde Vanhoutte geen enkele kans om echt in de partij te komen. Met 6-2 en 6-1 rekende ze af met haar leeftijdsgenote en schreef ze de titel op haar naam.

Bij de mannen werd het een ietwat merkwaardige finale tussen twee spelers die elkaar door en door kennen. Regerend kampioen Maxime Braeckman (nr. 23), vooral bekend als ex-coach van Xavier Malisse en Kirsten Flipkens en nu vaste coach aan de Kim Clijsters Academy, had op weg naar de finale geen enkele set prijsgegeven. Als tweede reekshoofd ging hij dan ook met veel vertrouwen de finale in.

In die finale moest hij het opnemen tegen het eerste reekshoofd: Sander Gillé (nr. 19). Ook Gillé, die gecoacht wordt door – jawel – Breackman, had dit kampioenschap nog geen enkele set verloren. Daarenboven zorgde de bijzondere relatie met zijn tegenstander er voor dat hij extra gemotiveerd aan de finale begon.

En dat mocht Breackman in de eerste set aan den lijve ondervinden. Met 6-1 had Gillé geen enkel medelijden met zijn trainer. Het publiek kreeg echter een veel spannender tweede bedrijf te zien. De partij kwam meer in evenwicht en coach en pupil dreven elkaar tot het uiterste. Op het einde van de set was het echter Gillé die het definitieve verschil kon forceren en met 7-5 de wedstrijd en de Vlaamse indoortitel op zijn palmares kon schrijven.

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws