Home » ATP » Gillé en Vliegen bezorgen België beslissende punt tegen Bulgarije

Gillé en Vliegen bezorgen België beslissende punt tegen Bulgarije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sander Gillé (ATP D-46) en Joran Vliegen (ATP D-38) hebben hun derde groepswedstrijd op de ATP Cup gewonnen. België verslaat zo Bulgarije met 2-1, en maakt nog kans om door te stoten naar de kwartfinale.

Gillé en Vliegen namen het op tegen Grigor Dimitrov (NG) en Alexandar Lazarov (ATP D-471). De Bulgaarse tandem begon het best aan de partij en haalde de eerste set met 3-6 binnen. In de tweede set maakten Gillé en Vliegen een vroege break ongedaan. Ze gingen op én over hun tegenstanders en trokken met 6-4 aan het langste eind.

Een supertiebreak moest de beslissing brengen en daarin hielden Gillé en Vliegen het hoofd koel. Het Belgische duo won de supertiebreak met 10-7 en bezorgde zo België een 2-1 zege tegen Bulgarije. Gillé en Vliegen waren erg blij met de winst: “Het is fantastisch om hier te zijn en op zo’n mooi court te spelen, hiervoor doen we het. We zijn gefocust gebleven en de ervaring die we vorig jaar opdeden op het hoogste niveau heeft ons zeker geholpen.”

Groot-Brittannië pakte de groepswinst in Groep C, België heeft nog een kleine kans om door te stoten bij de twee beste tweedes. Woensdag staan de laatste groepswedstrijden op het programma in de andere groepen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS