Home » ATP » Gillé en Vliegen brengen België met stunt op 2-1-voorsprong tegen Brazilië

Gillé en Vliegen brengen België met stunt op 2-1-voorsprong tegen Brazilië

Gillé en Vliegen brengen België met stunt op 2-1-voorsprong tegen Brazilië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé (ATP D-80) en Joran Vliegen (ATP D-81) hebben gestunt in het Davis Cupduel tegen Brazilië. Het dubbelteam ging verrassend voorbij de dubbeltoppers Bruno Soares (ATP D-5) en Marcelo Melo (ATP D-12).

Na de eerste dag hielden België en Brazilië elkaar in evenwicht in het Davis Cupduel. Arthur De Greef (ATP-202) ging onderuit tegen Thiago Monteiro (ATP-107), terwijl Kimmer Coppejans (ATP-195) knap won van Rogerio Dutra Silva (ATP-139).

Op de tweede dag stonden de Belgische dubbelspelers Gillé en Vliegen voor een moeilijke opgave tegen het sterke Braziliaanse dubbelduo Soares en Melo. Beide Brazilianen zijn sterkhouders in de top van het dubbelcircuit en wonnen allebei al grandslams. Soares en Melo dubbelen regelmatig samen en startten dus als topfavoriet tegen Gillé en Vliegen.

Gillé en Vliegen misten hun start niet tegen Melo-Soares. Ze gingen meteen door de opslag van hun tegenstanders en bleven daarna secuur serveren. Na een halfuur grepen ze verrassend de eerste set met 6-4.

In een aantrekkelijke tweede set lieten de dubbelteams geen steken vallen op hun opslag. In de beslissende tiebreak kwamen Gillé en Vliegen eerst op een 3-0-voorsprong maar de Brazilianen keerden nog terug. Op het einde van de tiebreak toonden de succesvolle Belgen zich echter het sterkste en pronken zo met toch wel de grootste stunt uit hun dubbelcarrière. Door de dubbelwinst staat België nu op een 2-1-voorsprong in het Davis Cupduel tegen Brazilië. Later vandaag worden de resterende enkelpartijen nog gespeeld. De Greef treedt aan tegen Dutra Silva, terwijl Coppejans het opneemt tegen Monteiro.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws