Home » European Open » Gille en Vliegen eervol onderuit tegen broers Bryan

Gille en Vliegen eervol onderuit tegen broers Bryan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sander Gillé (ATP D-129) en Joran Vliegen (ATP D-115) hebben niet kunnen stunten in het dubbeltoernooi van de European Open. In de eerste ronde speelden ze een verdienstelijke partij tegen toppers Mike en Bob Bryan maar moesten ze het onderspit delven met 6-4 en 7-5.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Gillé en Vliegen hebben ondertussen een ijzersterke reputatie opgebouwd als dubbelduo en staan nu bijna in de top honderd van de dubbelranking. De organisatie van de European Open beloonde het Belgische duo met een wildcard voor het dubbeltoernooi. In de eerste ronde hadden ze echter een heel moeilijke opdracht tegen de eerste reekshoofden, de 39-jarige Amerikaanse tweelingen Mike en Bob Bryan. De broers Bryan wonnen samen maar liefst zestien grandslams en kroonden zich tot olympisch kampioen.

In de eerste set liep de partij heel gelijkopgaand. De twee teams trakteerden het publiek op knappe rally’s aan het net en hielden gelijke tred. Bij een 5-4-voorsprong forceerden de ervaren broers Bryan echter een break. Deze breakbal werd meteen benut: de Amerikanen grepen de eerste set zo met 6-4.

Gillé en Vliegen gaven echter niet op en lieten in de tweede set ook hun talent zien. De Belgen kwamen bij een 3-4-achterstand onder druk op hun opslag maar konden de breakballen wegwerken. Het was echter uitstel van executie. De broers Bryan gingen bij een 6-5-voorsprong opnieuw door de opslag van de Belgen en maakten zo na 1 uur en 13 minuten een einde aan de partij.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS