Home » ATP » Gillé en Vliegen grijpen net naast finale in Antwerpen: “Enorm teleurgesteld”

Gillé en Vliegen grijpen net naast finale in Antwerpen: “Enorm teleurgesteld”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sander Gillé (ATP D-45) en Joran Vliegen (ATP D-38) zijn er niet in geslaagd de finale te bereiken op de European Open in Antwerpen (ATP-250). De tweede reekshoofden waren net te sterk.

Met tweede reekshoofden Rajeev Ram (ATP D-14) en Joe Salisbury (ATP D-28) kregen Gillé en Vliegen een sterk duo voor de kiezen. In de eerste set gaven beide teams elkaar weinig toe. ‘Sandoran’ kreeg een setpunt bij 6-5, maar moest wachten tot de tiebreak om de set binnen te halen.

In het tweede bedrijf waren er kansen over en weer. Gillé en Vliegen kregen vier breakkansen, maar konden er geen enkele verzilveren. Voor Ram en Salisbury was het zevende breakpunt uiteindelijk pas het goede, wel meteen op een cruciaal moment, bij 4-5.

Een supertiebreak moest de beslissing brengen en daarin keken de Belgen al snel tegen een grote achterstand aan. Met de steun van het publiek probeerden Gillé en Vliegen nog wel het tij te keren, maar na 1 uur en 38 minuten maakten Ram en Salisbury het af, 7-6 (5), 4-6 en 4-10.

Enorme ontgoocheling bij Gillé en Vliegen na afloop op de persconferentie. “Het spreekt voor zich dat we heel teleurgesteld zijn. We hebben al veel supertiebreaks gewonnen, maar vandaag valt het helaas de andere kant uit. Dat is bijzonder jammer, want we wilden hier heel graag winnen. Voor eigen volk spelen dat geeft bovendien een extra boost en de sfeer in het stadion was geweldig. Bedankt aan iedereen die er was”, aldus Sandoran.

[alert type=”info” title=”Tickets”]Wil je graag tickets voor de European Open? Klik hier![/alert]

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS