Home » ATP » Gillé en Vliegen in thriller naar kwartfinale European Open

Gillé en Vliegen in thriller naar kwartfinale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Belgische dubbelduo Sander Gillé (ATP D-45) en Joran Vliegen (ATP D-38) heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (ATP-250). Ze haalden het van het taaie Deens-Duitse duo Frederik Nielsen (ATP D-51) en Tim Puetz (ATP D-73) in drie sets.

Het succesvolle Belgische dubbelteam Gillé en Vliegen was na hun sterke seizoen klaar om zich aan het eigen publiek te tonen en startte aan de European Open als vierde reekshoofd in het dubbelspel. Hun eerste tegenstanders was de Deens-Duitse tandem Nielsen en Puetz.

In de eerste set gingen onze landgenoten bij 2-2 door de opslag van hun opponenten. Met de steun van het talrijk opgekomen publiek konden ze hun voorsprong vasthouden. Ze bleven sterk serveren en redden nog drie breakpunten. Bij een 5-3-voorsprong verzilverden de Belgen dankzij een dubbele fout een tweede breakpunt en pakten ze de set met 6-3.

Spannend einde

In de tweede set gingen Nielsen en Puetz meteen door de opslag van Gillé en Vliegen. De Belgen moesten de hele set achtervolgen en konden de achterstand niet ophalen. Het Deens-Duitse duo kwam langszij met 6-4.

De beslissende supertiebreak zorgde voor een spannend sluitstuk. Met steun van de fans haalden Gillé en Vliegen het nipt met 10-8. Na 1 uur en 13 minuten kon het dubbelteam juichen en was de eerste Belgische zege op de European Open een feit.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

First round • @sandergille & @joranvliegen battled to notch his first win at #EuropeanOpen2019. • 6-3 4-6 10-7 over Nielsen/Puetz.

Een bericht gedeeld door European Open (@europeantennisopen) op

 

In de kwartfinale volgt voor de Belgen een duel met het Mexicaans-Pakistaanse duo Santiago Gonzalez (ATP D-57) en Aisam-Ul-Haq Qureshi (ATP D-54)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden