Home » Davis Cup » Gillé en Vliegen knokken zich naar winst en brengen België op voorsprong

Gillé en Vliegen knokken zich naar winst en brengen België op voorsprong

Sander Gillé (ATP D-20) en Joran Vliegen (ATP D-21) hebben België op een 2-1 voorsprong gebracht tegen Oezbekistan. Ze klopten Sergey Fomin (ATP D-347) en Maxim Shin (ATP D-778) in drie sets.

Gillé en Vliegen begonnen uitstekend aan hun eerste Davis Cup-wedstrijd in eigen land. Ze liepen al gauw 4-0 uit en waren oppermachtig in de eerste set. Na amper 28 minuten stond de 6-1 op het scorebord.

(lees verder onder de post op X)

Een ander verhaal in de tweede set, Gillé en Vliegen konden breakpunten in het eerste game niet benutten en werden nadien zelf gebroken. Fomin en Shin liepen 1-4 uit en het Belgische duo slaagde er niet in om het kloofje te dichten. Set twee ging met 3-6 naar de Oezbeken.

In de derde set vonden Gillé en Vliegen hun niveau terug, ze gingen al snel door de opslag van hun tegenstanders en liepen 4-1 uit. Bij het eerste matchpunt op de opslag van hun tegenstanders was het meteen raak: 6-2.

“We hebben erg genoten van onze eerste ervaring thuis in de Davis Cup, het was erg warm, maar het publiek heeft ons fantastisch gesteund. Ik hoop dat ze zo doorgaan voor de volgende wedstrijd”. In de volgende wedstrijd neemt Joris De Loore (ATP-166) het op tegen Khumoyun Sultanov (ATP-421).