Home » Nieuws » Gillé en Vliegen kruipen door oog van de naald op Roland Garros

Gillé en Vliegen kruipen door oog van de naald op Roland Garros

Gillé en Vliegen kruipen door oog van de naald op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé (ATP D-18T) en Joran Vliegen (ATP D-18T) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het dubbeltoernooi op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Ze wonnen moeizaam hun eerste wedstrijd.

Gillé en Vliegen speelden vorig jaar de finale in Parijs en hebben dus heel wat punten te verdedigen. Hun eerste wedstrijd werd deze week meermaals uitgesteld door de regen, maar vrijdagmiddag kon het Belgische duo van start gaan op Court 3. Onze landgenoten zijn als tiende geplaatst en stonden tegenover alternates Luis David Martinez (ATP D-95) en Petr Nouza (ATP D-89) in hun openingswedstrijd.

Beide duo’s waren aan elkaar gewaagd in de eerste set. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin moesten Gillé en Vliegen twee setpunten wegwerken. Ze trokken met 7-6 (8) nipt aan het langste eind.

In de tweede set gingen Martinez en Nouza door de opslag van onze landgenoten. Ze hielden het breakje vast en pakten set twee met 3-6. In de derde set wisten Gillé en Vliegen in het tiende game de beslissing te forceren, ze maakten het meteen af bij het eerste matchpunt: 6-4. De wedstrijd duurde 2 uur en 9 minuten.

In de tweede ronde wacht een duel met John Peers (ATP D-43) en Roman Safiullin (ATP D-42).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws