Home » ATP » Gillé en Vliegen na stunt: “Deze zege geeft boost”

Gillé en Vliegen na stunt: “Deze zege geeft boost”

Gillé en Vliegen na stunt: “Deze zege geeft boost”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé (ATP D-80) en Joran Vliegen (ATP D-81) waren in de wolken met hun stunt tegen de Braziliaanse dubbeltoppers Bruno Soares (ATP D-5) en Marcelo Melo (ATP D-12). In een eerste reactie blikken ze terug op de partij en kijken ze al vooruit naar de toekomst.

Op de tweede dag van het Davis Cupduel tegen Brazilië zorgden Gillé en Vliegen voor een stunt van jewelste. In twee sets triomfeerden ze tegen de gerenommeerde dubbelspelers Soares en Melo en brachten zo België op een 2-1-voorsprong.

Het dubbelteam reageerde heel tevreden op hun knappe zege. Vliegen gaf achteraf een nuchtere analyse: “We hebben Soares en Melo goed gescout en we hadden een goed spelplan voor de wedstrijd. We waren heel goed voorbereid op het duel en hebben goed getraind op de omstandigheden hier. Deze zege geeft een boost en vertrouwen voor de volgende toernooien maar we weten al een tijdje dat we dit niveau aankunnen. Ik ga niet stellen dat deze overwinning geen verrassing is, maar we weten weten van onszelf wat we kunnen.”

Gillé wil samen met zijn dubbelpartner een belangrijke rol blijven spelen in de toekomstige Davis Cupploeg: “We hebben nu twee keer een heel goede match gespeeld in de Davis Cup. Vorige keer was het net niet, nu net wel. We proberen net als de vorige keer verder te bouwen waarmee we bezig zijn en sterker te worden als team. Als we nog verdere vooruitgang kunnen maken in de volgende jaren, dan hopen we allebei dat we nog veel kunnen betekenen voor deze ploeg!”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws