Home » Nieuws » Gillé en Vliegen niet opgewassen tegen Nederlandse reekshoofden in Tokio

Gillé en Vliegen niet opgewassen tegen Nederlandse reekshoofden in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Olympisch avontuur van Sander Gillé (ATP D-30) en Joran Vliegen (ATP D-29) zit er al op. De Belgische dubbelaars verloren van achtste reekshoofden Wesley Koolhof (ATP D-14) en Jean-Julien Rojer (ATP D-27) uit Nederland.

Verliezen tegen reekshoofden is uiteraard geen schande, al hadden Gillé en Vliegen zelf wellicht iets meer van hun eerste Spelen verwacht. “We gaan vooral voor de ervaring en willen ons beste niveau laten zien, maar op een goede dag kunnen wij van alle teams winnen”, hadden ze vooraf laten optekenen.

De Belgische tandem begon echter niet slecht aan de wedstrijd. In het vijfde game snoepten de Nederlanders wel een eerste keer hun opslag af. Erg nipt, want Sandoran stond 40-15 voor en werkte nog vijf (!) breakpunten weg. Even later was het een tweede keer raak: 3-6.

Spannende tweede set

In de tweede set waren beide duo’s meer dan aan elkaar gewaagd. België noch Nederland gaven elkaar een duimbreed toe en dus moest een tiebreak de beslissing brengen over winst en verlies. Gillé en Vliegen bleven vechten tot het einde, maar konden niet voorkomen dat hun tegenstanders net dat tikkeltje meer in zich hadden: 5-7.

Opmerkelijk: Koolhof en Rojer versierden in de hele wedstrijd maar liefst dertien breakpunten, maar konden er daar slechts twee van verzilveren. Een groot verschil met de Belgen, die geen enkel breakpunt konden afdwingen. De wedstrijd duurde 1 uur en 53 minuten.

Tweets

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS