Home » ATP » Gillé en Vliegen nipt onderuit tegen tweede reekshoofden op European Open

Gillé en Vliegen nipt onderuit tegen tweede reekshoofden op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sander Gillé (ATP D-58) en Joran Vliegen (ATP D-77) hebben niet voor een stunt kunnen zorgen op de European Open in Antwerpen (ATP 250). Ze verloren erg nipt hun eerste wedstrijd.

Gillé en Vliegen moesten aan de bak tegen tweede reekshoofden Rohan Bopanna (ATP D-20) en Matwe Middelkoop (ATP D-25). Het Belgische duo nam een snelle start en kwam op een 3-0 voorsprong. Ze wisten de break vast te houden en sleepten de eerste set met 6-3 in de wacht.

In de tweede set waren beide duo’s aan elkaar gewaagd. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin gingen Gillé en Vliegen met 4-1 aan de leiding. Daarna slopen er echter wat foutjes in hun spel en Bopanna en Middelkoop trokken met 6-7 (5) aan het langste eind.

Na een toiletbreak begon het Belgische duo aarzelend aan de matchtiebreak. De tweede reekshoofden bouwden al snel een voorsprong uit en sleepten de matchtiebreak met 4-10 in de wacht.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER