Home » Grand Slam » Roland Garros » Gillé en Vliegen schrijven Belgische tennisgeschiedenis met finaleplek Roland Garros

Gillé en Vliegen schrijven Belgische tennisgeschiedenis met finaleplek Roland Garros

Gillé en Vliegen schrijven Belgische tennisgeschiedenis met finaleplek Roland Garros

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé (ATP D-40) en Joran Vliegen (ATP D-41) hebben de finale bereikt op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Ze gingen in twee sets op en over hun tegenstanders.

In hun eerste halve finale op een grandslamtoernooi stonden Gillé en Vliegen tegenover de twaalfde reekshoofden Matwe Middelkoop (ATP D-23) en Andreas Mies (ATP D-29). De twee duo’s waren aan elkaar gewaagd in de eerste set, maar de Belgen verzilverden bij 5-4 een breakpunt en grepen zo de openingsset met 6-4.

Het Belgische team nam in de tweede set een perfecte start met een vroege break en een 3-0-voorsprong. Hun Nederlands-Duitse opponenten knokten zich echter terug naar 3-3.

Beide teams bleven sterk serveren en een tiebreak leek de set te zullen beslechten. Bij een 6-5-voorsprong vochten Gillé en Vliegen zich echter naar 0-40. Ze pakten het eerste wedstrijdpunt en plaatsten zich hiermee voor de dubbelfinale na een strijd van 1 uur en 41 minuten.

Finale tegen gewezen finalisten

In de finale volgt een duel tegen de vierde reekshoofden, het Kroatisch-Amerikaanse team Ivan Dodig (ATP D-8) en Austin Krajicek (ATP D-5). Gillé en Vliegen startten in de finale als underdog, maar zijn duidelijk in vorm. Ze wonnen in het toernooi al tegen de achtste, negende, twaalfde en veertiende reekshoofden. Dodig en Krajicek stonden vorig jaar al in de dubbelfinale op Roland Garros, maar grepen toen naast de titel.

Gillé en Vliegen zijn de eerste Belgen in een dubbelfinale van Roland Garros sinds 2009 toen Dick Norman en de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie naast de titel grepen. In 2004 wonnen Xavier Malisse en Olivier Rochus samen Roland Garros.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws