Home » ATP » Gillé en Vliegen stunten en pakken eerste ATP 1000-titel in Monte-Carlo

Gillé en Vliegen stunten en pakken eerste ATP 1000-titel in Monte-Carlo

Gillé en Vliegen stunten en pakken eerste ATP 1000-titel in Monte-Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé (ATP D-29T) en Joran Vliegen (ATP D-29T) hebben de kroon op het werk gezet op het ATP-toernooi van Monte-Carlo (Monaco, ATP 1000). Ze veroverden hun eerste titel van het jaar.

Gillé en Vliegen beleefden een droomweek in Monte-Carlo en boekten enkele knappe zeges. In de finale moesten ze aan de bak tegen Marcelo Melo (ATP D-49) en Alexander Zverev (ATP D-168). In een spannende eerste set waren beide duo’s aan elkaar gewaagd, het Duits-Braziliaanse duo forceerde de beslissing op het eind en pakte de eerste set met 5-7.

In de tweede set sloegen Gillé en Vliegen meteen een kloofje. Ze hielden de vroege voorsprong vast en pakten de tweede set met 6-3. Het Belgische duo nam een goede start in de tiebreak en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Bij het tweede matchpunt was het raak: 10-5. De wedstrijd duurde 1 uur en 34 minuten. Dankzij hun zege komen ze opnieuw de top 20 binnen, het is hun achtste ATP-titel samen.

(lees verder onder de posts op X)

“Wat een onverwachte, buitengewoon mooie week”

Gillé en Vliegen waren dolgelukkig met hun eerste ATP 1000-titel: “We kenden een moeilijke start van het jaar, maar hier beleven we een erg bijzondere week op één van de mooiste toernooien van het jaar. In onze eerste wedstrijd tegen Jannik Sinner (ATP D-342) stonden we met onze rug tegen de muur, maar we vochten terug en hebben het match per match bekeken. We hebben deze week teams geklopt die we nooit voordien geklopt hadden. We spelen al 10 jaar samen, we kennen elkaar goed en vullen elkaar perfect aan”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws