Home » ATP » Gillé en Vliegen stunten tweede reekshoofden naar huis in Heilbronn

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Sander Gillé (ATP D-82) en Joran Vliegen (ATP D-91) hebben een klinkende overwinning behaald op de Neckar Cup in Heilbronn (Duitsland, € 85 000 + H). Ze klopten de tweede reekshoofden.

Het Belgisch duo stond voor een moeilijke opgave in de eerste ronde van de Neckar Cup. Gillé en Vliegen moesten het opnemen tegen Neal Skupski (ATP D-52) en Ken Skupski (ATP D-60), de tweede reekshoofden. De Belgen startten voortvarend aan de wedstrijd en kwamen op een break voorsprong. Maar dan sloeg de motor van de Britten pas goed op gang.

De broers Skupski brachten de wedstrijd weer in evenwicht en sleepten een setpunt in de wacht. Het Belgische dubbelpaar wist echter stand te houden en dwongen een tiebreak af. Hierin kwamen ze opnieuw op een voorsprong, maar gaven die weer uit handen. Uiteindelijk wisten ze nipt de bovenhand te halen in de tiebreak en kwamen zo op een set voorsprong.

Sterke tweede manche

In de tweede set speelden Gillé en Vliegen autoritair. Ze moesten slechts drie punten op hun eigen opslag prijsgeven en verhoogden zo de druk op hun Britse tegenstanders. Eén break was voldoende om de wedstrijd binnen te halen met 7-6 (7) en 6-4. De partij duurde 1 uur en 21 minuten.

De Belgen namen zo revanche voor hun verloren finale in Quimper waar het Britse paar in drie sets de sterkste waren. In de kwartfinale wachten ze op de winnaars van het duel tussen Darian King (ATP D-449)/Dustin Brown (ATP D-186) en Jeevan Nedunchezhiyan (ATP D-110)/Tristan-Samuel Weissborn (ATP D-114).