Sander Gillé (ATP D-84) en Joran Vliegen (ATP D-98) zijn er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen bij hun debuut voor België in de Davis Cup. Ze speelden een knappe partij, maar uiteindelijk bleken Jack Sock (ATP D-26) en Ryan Harrison (ATP D-17) te sterk.

Gillé en Vliegen begonnen zonder complexen aan het cruciale dubbelspel in Nashville. In de eerste set waren beide teams aan elkaar gewaagd, de Belgen wisten één breakkansje te benutten en haalden verrassend de eerste set met 7-5 binnen.

Ook in de tweede set waren er kansen voor de Belgen, bij 5-5 kregen ze opnieuw breakpunten, maar de Amerikanen sleepten nog een tiebreak uit de brand. Daarin waren Sock en Harrison oppermachtig, de set ging met 6-7(1) naar de VS.

In de derde set liep het iets minder bij de Belgen en Vliegen kreeg ook last van krampen. Toch wisten ze nog aan te klampen tot de tiebreak, maar die ging met 6-7(3) naar de Amerikanen. In de vierde set viel de beslissing op het eind, Sock en Harrison sleepten de set met 4-6 in de wacht.

Gillé en Vliegen mogen met een opgeheven hoofd de arena verlaten. Ze maakten het de Amerikanen knap lastig en toonden dat ze zeker mee kunnen op het hoogste niveau in het dubbelspel. “Jammer dat ik op het einde van de wedstrijd het zo lastig had. De krampen waren een combinatie van stress, warmte en wedstrijdduur. Normaal spelen we twee sets en een supertiebreak, nu duurde de wedstrijd meer dan drie uur”, aldus Vliegen.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.