Home » Geen categorie » Gillé en Vliegen veroveren Franse dubbeltitel

Gillé en Vliegen veroveren Franse dubbeltitel

Gillé en Vliegen veroveren Franse dubbeltitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé (ITF-D 320) en Joran Vliegen (ITF-D 363) hebben het Futures-toernooi van Frankrijk ($10 000) gewonnen. Ze doorliepen hun parcours zonder setverlies en winnen zo hun achtste toernooi samen.

Vliegen en Gillé startten als eerste reekshoofd aan de zogenaamde 16èmes Internationaux de Bressuire-79. Maxime Authom (ITF-D 547) was met zijn Franse kompaan Alexandre Sidorenko (ITF-D 210) als vierde geplaatst. Zij bleven echter in de kwartfinale hangen. Ook Alexander Folie (ITF-D 1056) verscheen aan de start, maar gaf noodgedwongen walk over in de eerste ronde.

Gillé en Vliegen kenden meer succes. Ze belandden vlotjes in de halve finale, vooraleer ze echt op de proef gesteld werden. Tegen het Britse duo Clayton (ITF-D 372)/Gabb (ITF-D 324), de derde reekshoofden, hadden onze landgenoten twee tie breaks nodig om de wedstrijd naar zich toe te halen.

De finale die Vliegen en Gillé tegen een stel thuisspelers afwerkten, kende een gelijkaardig verloop. Benjamin Bonzi (ITF-D 393) en Gregoire Jacq (ITF-D 522) klampten aan tot 6-6, maar moesten de set dan toch aan de Belgen laten, 7-6(1). Ook in de tweede set ging het gelijk op tot Vliegen en Gillé uiteindelijk met 7-5 de match binnenhaalden.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws