Home » Geen categorie » Gillé en Vliegen veroveren vijfde dubbeltitel van 2015

Gillé en Vliegen veroveren vijfde dubbeltitel van 2015

Gillé en Vliegen veroveren vijfde dubbeltitel van 2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé (ATP D-381) en Joran Vliegen (ATP D-435) hebben hun vijfde dubbeltitel van dit seizoen gegrepen op het Futurestoernooi van de Noorse hoofdstad Oslo ($ 10.000). In het enkelspel werd Vliegen (ATP-581) in de halve finale uitgeschakeld.

Het succesvolle Limburgse duo Gillé en Vliegen nam het in de dubbelfinale in Oslo op tegen de eerste reekshoofden, de Kroatische broers Ivan en Matej Sabanov (ATP D-280). De twee duo’s streden in een zenuwslopend duel voor de titel. De broers Sabanov pakten de eerste set nipt in een tiebreak met 7-4. De tweede set was ook spannend en draaide opnieuw uit op een tiebreak. Daarin haalden Gillé en Vliegen het met 7-5. In de beslissende derde set bleef de Limburgse tandem sterk spelen en maakte ze de match met 10-8 af. Gillé en Vliegen behaalden al hun vijfde dubbeltitel van 2015, na vier eerdere eindzeges in eigen land. In totaal wonnen ze samen al hun zevende dubbeltitel uit hun carrière.

Vliegen speelde ook een sterk enkeltoernooi in Oslo. In de kwartfinale stuntte hij knap tegen het eerste reekshoofd, de Italiaan Federico Gaio (ATP-241). Vliegen kon zich evenwel niet plaatsen voor de finale. In zijn halve finale ging hij onderuit tegen het derde reekshoofd, de Nederlander Scott Griekspoor (ATP-414). De 22-jarige Belg verloor de eerste set met 6-1 maar keerde daarna terug in de match met 6-2. In de derde set brak de veer echter bij Vliegen en kon hij geen enkel spelletje meer winnen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws