Home » Davis Cup » Gillé en Vliegen winnen thriller, België leidt met 2-1 tegen Kroatië

Gillé en Vliegen winnen thriller, België leidt met 2-1 tegen Kroatië

Sander Gillé (ATP D-23) en Joran Vliegen (ATP D-23) hebben België op een 2-1 voorsprong gebracht in het duel met Kroatië. Ze wonnen hun wedstrijd in drie sets.

Gillé en Vliegen stonden voor een lastige opdracht tegen de ervaren Kroatische dubbeltoppers Ivan Dodig (ATP D-4) en Mate Pavic (ATP D-30). Het Belgische team begon matig aan de wedstrijd en verloor de eerste set met 2-6.

Gillé en Vliegen herpakten zich in de tweede set en hadden aan één break voldoende voor de 6-3 setwinst. In de derde set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin hielden de Belgen het hoofd koel. Bij het tweede matchpunt was het raak, Gillé en Vliegen trokken met 7-6 (4) het laken naar zich toe. De wedstrijd duurde 2 uur en 28 minuten.

“Het was erg spannend”

Na afloop waren Gillé en Vliegen erg blij met hun overwinning: “Er hing een goeie sfeer vandaag en het was een erg spannende wedstrijd. De eerste set hadden we het erg moeilijk, maar onze coach Steve Darcis heeft ons goed geholpen. Dit voelt erg goed, maar we zijn er nog niet, we moeten drie matchen winnen.”

In de vierde wedstrijd neemt Zizou Bergs (ATP-131) het op tegen Duje Ajdukovic (ATP-125).