Home » Geen categorie » Gillé verovert eerste enkeltitel in Oekraïne

Gillé verovert eerste enkeltitel in Oekraïne

Gillé verovert eerste enkeltitel in Oekraïne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé (ATP-783) heeft op het Futurestoernooi van Cherkassy in Oekraïne ($ 10 000) een mijlpaal neergezet in zijn carrière. Nadat hij vrijdag al zijn negentiende dubbeltitel pakte, won hij ook zijn eerste enkeltoernooi op het Futurescircuit.

Sander Gillé won vrijdag al samen met Joran Vliegen zijn negentiende dubbeltoernooi. Het was bovendien zijn dertiende dubbeltitel samen met Vliegen.

Ook in het enkelspel in het Oekraiense Cherkassy boekte Gillé succes. In de kwartfinale klopte Gillé zijn dubbelpartner Vliegen. Hij ging verder op zijn elan en klopte op één dag nog twee reekshoofden. De 25-jarige Belg versloeg op zondag eerst het vijfde reekshoofd Antoine Bellier (ATP 583) met 7-5 en 7-6. Daarna ging hij ook nog voorbij de Oekraïense thuisspeler en tweede reekshoofd Vladyslav Manafov (ATP 425) met 6-4,3-6 en 6-4.

Gillé was enorm blij met zijn zege en droeg zijn titel op aan zijn recent overleden grootvader: “Wat een week hier in Cherkassy! Mijn eerste enkeltitel en negentiende dubbeltitel! Het is een ongelooflijke beloning voor het harde werk van de laatste acht maanden. Ik wil deze titel opdragen aan mijn grootvader die drie maanden geleden overleed. Hij heeft me heel veel zien spelen en ik ben zeker dat hij heel trots op mij zou zijn!” Deze week speelt Gillé opnieuw enkelspel- en dubbelspel (met Vliegen) in Cherkassy en ontmoet hij in de eerste ronde alweer zijn dubbelpartner Vliegen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws