Home » Geen categorie » Gillé wint Belgisch onderonsje in Oezbekistan

Gillé wint Belgisch onderonsje in Oezbekistan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sander Gillé (ATP-799) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in Karshi ($ 25 000, Oezbekistan). Hij versloeg landgenoot en dubbelpartner Joran Vliegen (ATP-540) in twee sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Gillé startte sterk in Oezbekistan In de eerste ronde van de kwalificaties gunde hij zijn Oezbeekse tegenstander slechts één spelletje. Het Belgische eerste reekshoofd kende ook met zijn tweede opponent weinig problemen. Met 6-4 en 6-3 zette hij de 18-jarige Sanetulla Kutybaev (ATP-1872) opzij en verzekerde zich van een plaats op de hoofdtabel.

Daar kwam hij in de eerste ronde oog in oog te staan met niemand minder dan Joran Vliegen. De twee Belgen stonden nooit eerder tegenover elkaar, maar zijn erg succesvol als koppel in het dubbelspel. In de eerste set zijn beide heren aan elkaar gewaagd, het gaat dan ook lange tijd gelijk op. Zowel Vliegen als Gillé winnen 41 punten. Uiteindelijk maakt Gillé bij 5-5 het verschil en schrijft de eerste set met 7-5 op zijn naam.

In set 2 neemt Gillé meer afstand. Vliegen wint nauwelijks de helft van de punten op zijn eerste opslag, terwijl Gillé aan ruim 85% zit. Gillé verzilvert elk breakpunt dat hij te pakken krijgt en wint de tweede set met 6-2. Hij plaatst zich zo voor de tweede ronde waarin hij het mag opnemen tegen een thuisspeler, de Oezbeek Jurabek Karimov (ATP-788).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER