Home » Geen categorie » Goede start voor Gérard in Australië

Goede start voor Gérard in Australië

Goede start voor Gérard in Australië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) is vandaag aan zijn campagne in Australië begonnen. Op zijn eerste toernooi van 2017, de Apia International Sydney Wheelchair Tennis Open (ITF Super Series, USD$ 42 000), boekte hij zijn eerste zege tegen de Japanner Satoshi Saida (ITF Wheelchair-33).

Net zoals de collega’s in het valide tennis starten de rolstoeltennissers hun jaar Down Under in het Sydney Olympic Park Tennis Centre. Het rolstoeltennis evenement wordt op dezelfde locatie gespeeld als de mannelijke en vrouwelijke toptennissers, wat zorgt voor een prachtige promotie voor de sport. Gérard staat als derde geplaatst op de tabel en speelde in de eerste ronde tegen de Japanner Saida. In hun vijfde onderling duel had onze landgenoot geen problemen en won vlot in twee sets. De setstanden waren 6-3 en 6-0. In de tweede ronde speelt hij tegen de Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-7). Hewett won zijn eerste wedstrijd met 6-2 en 6-0 tegen de Japanner Daisuke Arai (ITF Wheelchair-325).

Australian Open

De 28-jarige Gérard, die in 2016 het jaar afsloot met winst op de NEC Wheelchair Tennis Masters, begint deze week aan zijn nieuwe seizoen en speelt in Australië twee voorbereidingstoernooien voor de Australian Open. Na Sydney speelt hij volgende week de Melbourne Wheelchair Tennis open (ITF 2 Series, USD$ 20 000) om de week daarna aan te treden als derde reekshoofd op de Australian Open (ITF Grand Slam, USD$ 115 000). Vorig jaar speelde onze landgenoot de finale van de eerste Grand Slam van het jaar, maar verloor in twee sets van de  Britse nummer een van de wereld, Gordon Reid. Hopelijk kan hij dit jaar zijn prestatie van vorig jaar evenaren of zelfs verbeteren met de titel. Gérard won tot op vandaag nog geen Grand Slam, dus hij staat zeker te popelen om dit jaar zijn eerste titel op een van de vier grootste toernooien te behalen.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws