Home » Geen categorie » Goede start voor Gérard op de Wheelchair Singles Masters in USA

Goede start voor Gérard op de Wheelchair Singles Masters in USA

Goede start voor Gérard op de Wheelchair Singles Masters in USA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-6) is prima begonnen aan de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters in het Amerikaanse Orlando. Hij versloeg in zijn eerste poulewedstrijd de Fransman Stephane Houdet (ITF Wheelchair-5) in drie sets.

Op de USTA National Campus in Lake Nona in het Amerikaanse Orlando spelen deze week ‘s werelds beste acht rolstoeltennissers voor de wereldtitel op de 25ste NEC Wheelchair Tennis Singles Masters. Onze landgenoot Gérard, winnaar in 2015 en 2016 werd samen ingedeeld in poule B met de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-3), de Fransman Houdet en de Japanner Takashi Sanade (ITF Wheelchair-9). In de andere poule spelen de Japanner Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-1), de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair-4), de Zweed Stefan Olsson (ITF Wheelchair-7) en de Fransman Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-8).

Gérard moest in zijn eerste poulewedstrijd tegen Houdet al direct tegen een belangrijke concurrent voor een eventuele plaats in de halve finales. In de eerste set was het de Fransman die het meeste initiatief nam en liep uit tot een 2-5 voorsprong. De Belg kon nog een game pakken en verloor met 3-6. In de tweede set kregen we een zelfde scenario en Houdet kwam 2-4 voor. Op dat moment kon Gérard toch in de wedstrijd komen en kwam terug tot 4-4. Bij een 4-5 achterstand won onze landgenoot twee blanco games en pakte alsnog de tweede set met 7-5. In de derde set was de veer gebroken bij de Fransman en Gérard won makkelijk met 6-1. “Ik denk dat ik te passief aan de wedstrijd begon en in deze condities – er was veel wind – kan je niet hopen dat je Stephane klopt indien je hem niet laat bewegen. De tweede en de derde set waren dan ook van een beter niveau”, vertelde Gérard.

In de tweede wedstrijd speelt Gérard omstreeks 19.00 uur plaatselijke tijd tegen het tweede reekshoofd Fernandez. De wedstrijden zijn via livestream te bekijken:                                                   https://www.youtube.com/watch?time_continue=24059&v=4ATDFMYO_RY

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws