Home » Geen categorie » Goede start voor rolstoeltennisser Gérard op NEC Masters

Goede start voor rolstoeltennisser Gérard op NEC Masters

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Titelverdediger Joachim Gérard (ITF Wheelchair-7) heeft zijn openingswedstrijd op de NEC Wheelchair Tennis Masters (ITF Masters Series, $ 66 000) in het Engelse Loughborough gewonnen tegen de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair-4). De setstanden waren 6-3 en 7-5.

Deze week strijden de acht beste rolstoeltennissers op de UNIQLO Wheelchair Tennis Ranking voor de officieuze wereldtitel rolstoeltennis, de NEC Wheelchair Tennis Masters. Onze landgenoot Gérard werd ingedeeld in poule A met de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-1), Reid en de Fransman Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-5). Poule B bestaat uit de Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-2), de Fransman Stephane Houdet (ITF Wheelchair-3), de Zweed Stefan Olsson (ITF Wheelchair-6) en de Japanner Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-8).

Vandaag was er de heruitgave van de Masters finale van vorig jaar tussen Gérard en Reid, de Paralympische kampioen van 2016. Vorig jaar won onze landgenoot in drie sets met 4-6, 6-4 en 6-4. De wedstrijd startte gelijk opgaand en bij een 2-2 stand was het de Belg die de eerste break pakte. Gérard gaf zijn service niet meer uit handen en won de eerste set met 6-3. In de tweede set ging de Brit het beste van start en pakte een 2-0 en  4-2 voorsprong, maar Gérard liet zich niet uit zijn lood slagen en pakte alsnog de set met 7-5. Morgen speelt de Belg tegen de Argentijn Fernandez en bij winst is hij al bijna zeker van een plaats in de halve finale.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS