Home » Geen categorie » Goffin alweer te sterk voor Thiem

Goffin alweer te sterk voor Thiem

Goffin alweer te sterk voor Thiem

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin heeft de eerste horde op het toernooi van Basel (ATP 500, € 1 458 610) genomen. Tegen de Oostenrijker Dominic Thiem klaarde hij de klus in iets meer dan 75 minuten.

Goffin (ATP-28), die vorige week door griep nog forfait gaf voor het toernooi van Wenen, treed in Basel aan als zevende reekshoofd. In de eerste ronde trof hij daar een oude bekende. Met de 21-jarige Dominic Thiem (APT-39) ontmoette hij zijn tegenstander namelijk al voor de vierde keer dit seizoen. Van de vorige duels kon Thiem er geen enkel winnen, maar dat betekende niet dat hij het al van te voren opgaf.

In een spannende eerste set hielden beide spelers elkaar in evenwicht. Hoewel Goffin licht het voordeel had, kon hij net als zijn tegenstander geen enkel breakpunt afdwingen. Er moest dan ook een tiebreak aan te pas komen om te beslissen over de winnaar. Daarin kon Goffin zijn voordeel wel uitspelen: met 7-4 pakte hij die en zo ook meteen de eerste set.

Door het verlies van de eerste set liep het vertrouwen van Thiem een deukje op. Hoewel hij nog op een indrukwekkend accurate eerste opslag kon rekenen (76 % van de eerste ballen gingen binnen), zette La Goff steeds meer druk op de Oostenrijker zijn service. De tweede break was er te veel aan voor hem, en zo pakte David Goffin ook de tweede set: 6-3.

In de tweede ronde neemt Goffin het naar alle waarschijnlijkheid op tegen de Croaat Ivan Dodig (ATP-85). Die moet daarvoor nog wel eerst voorbij de Zwitserse wildcard Marco Chiudinelli (ATP-178).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws