Home » Davis Cup » Goffin bezorgt België een 2-0 voorsprong

Goffin bezorgt België een 2-0 voorsprong

Goffin bezorgt België een 2-0 voorsprong

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de tweede wedstrijd van de dag nam David Goffin (ATP-14) het op tegen Filip Peliwo (ATP-491). Het enthousiaste Belgische publiek stuwde de Luikenaar naar een overwinning in drie sets. België kan tevreden terugkijken op de eerste dag en gaat met een 2-0 voorsprong naar de dubbelwedstrijd.

Na de winst van Steve Darcis was het de beurt aan David Goffin om de Belgische eer te verdedigen. Onze landgenoot kwam snel op voorsprong in de eerste set, maar gaf de break daarna uit handen. Bij 5-3 had hij setpunten op de opslag van Peliwo, maar hij kon deze niet verzilveren. Uiteindelijk haalde de Luikenaar de set met 6-4 binnen op zijn eigen opslag.

De Canadese ex-nummer één bij de junioren toonde in de tweede set zijn klasse. Hij ging mee tot 3-3 en Goffin moest zijn beste niveau bovenhalen om de break te forceren. De Belg gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en won set twee met 6-4.

In de derde set kon Goffin al gauw een kloofje slaan, de Luikenaar liep uit tot 4-0. Daarna behielden beide spelers hun opslag en mocht Goffin met op eigen opslag afmaken: 6-2.

Een geslaagde eerste dag voor het Belgische team, dat met een 2-0 voorsprong kan terugblikken op een geslaagde eerste dag. De halve finale is binnen handbereik.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws