Home » Geen categorie » Goffin bij laatste zestien in Miami

Goffin bij laatste zestien in Miami

Goffin bij laatste zestien in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Achttiende reekshoofd David Goffin (ATP-20) heeft zich vlot geplaatst voor de achtste finale van de Miami Open (ATP1000, $5,381,235). In de derde ronde was hij te sterk voor de Pool Jerzy Janowcz (ATP-49), halvefinalist op Wimbledon in 2013.

Goffin nam in de tweede ronde vlot afstand van de 18-jarige Borna Coric (ATP-59), en werd onlangs door de ATP in de spotlights gezet. In de derde ronde moest hij aan de bak tegen leeftijdsgenoot Janowicz, tegen wie hij in het verleden één keer won en één keer verloor. De temperamentvolle Pool deed vooral zichzelf de das om in Miami, hij kreeg een warning noemde de scheidsrechter een ‘leugenaar’ wat resulteerde in een point penalty.

Goffin liet het niet aan zijn hart komen, en bleef geconcentreerd tennissen. Met 6-4 en 6-3 plaatste hij zich na 1 uur en 16 minuten voor de achtste finale, waarin hij aan de bak moet tegen nummer vijf van de ranglijst Kei Nishikori. De Japanner haalde het makkelijk van de Serviër Victor Troicki (ATP-39) in twee sets.

Voor Goffin is het de eerste achtste finale in Miami. Ook Steve Darcis (ATP-84) maakt nog kans op een plaats bij de laatste zestien, al moet hij dan wel topreekshoofd en nummer één van de wereld Novak Djokovic verslaan.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws