Home » ATP » Goffin blijft status quo, Djokovic passeert Connors

Goffin blijft status quo, Djokovic passeert Connors

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de nieuwe ATP-ranglijst blijft David Goffin (ATP-14) deze week ter plaatse trappelen. Novak Djokovic (ATP-1) staat voor de 269e week op nummer één en doet het zo beter dan Jimmy Connors.

Djokovic voert voor de 269e week de ATP-ranking aan, hij doet het zo beter dan Connors die vierde staat in de all time ranking met 268 weken op de hoogste positie. De Serviër kan binnen twee weken Ivan Lendl met 270 weken voorbijsteken en daarna mikken op Pete Sampras (286 weken) en Roger Federer (310 weken). Djokovic is wel nog in een felle strijd verwikkeld met Rafael Nadal (ATP-2) om 2019 als nummer één af te sluiten.

Geen ATP-toernooien afgelopen week, dus blijft de top twintig ongewijzigd: Goffin staat nog steeds veertiende. Kimmer Coppejans (ATP-160, +6) klimt deze week zes plaatsen terwijl Steve Darcis (ATP-182, -4) vier posities omlaag gaat. Ruben Bemelmans (ATP-194, +14) maakt een mooie sprong, Arthur De Greef (ATP-248) blijft deze week status quo. Op de dubbelranking verandert er deze week niets voor Joran Vliegen (ATP D-42) en Sander Gillé (ATP D-52).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden