Home » Geen categorie » Goffin blijft status quo, Heyman maakt mooie sprong voorwaarts

Goffin blijft status quo, Heyman maakt mooie sprong voorwaarts

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de ATP-ranglijst blijft David Goffin (ATP-10) deze week trappelen op de tiende plaats van de ranking. Bij de andere Belgen in de top tweehonderd zijn er lichte verschuivingen.

Goffin bereikte de halve finale in Basel en blijft deze week de 10e plaats op de ATP-ranking innemen. Voor twee andere Belgen in de top honderd is er licht verlies: Steve Darcis (ATP-67) en Ruben Bemelmans (ATP-86) gaan twee plaatsen achteruit.

Arthur De Greef (ATP-149) wint twee plaatsen, Julien Cagnina (ATP-239) is de vijfde Belg en gaat vier plaatsen vooruit. Joris De Loore (ATP-276) gaat vijf plaatsen achteruit, Kimmer Coppejans (ATP-290) boekt vier posities verlies. Yannick Mertens (ATP-321) blijft deze week status quo, Christopher Heyman (ATP-365) stijgt 34 plaatsen.

Christopher Heyman - © Philippe Buissin / IMAGELLAN
Christopher Heyman – © Philippe Buissin / IMAGELLAN

Rafael Nadal (ATP-1) blijft afgetekend leider en zal ook het jaar afsluiten als nummer één van de wereld. Roger Federer (ATP-2) en Andy Murray (ATP-3) bleven status quo. Alexander Zverev (ATP-4) en Marin Cilic (ATP-5) wisselen van plaats, de rest van de top tien bleef ongewijzigd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS