Op de Fever-Tree Championships in Queen’s (Verenigd Koninkrijk, € 2 116 915) is de eerste ronde meteen het eindstation voor David Goffin (ATP-9). Hij verloor van een 36-jarige Spanjaard in drie sets. 

Goffin trof het niet met de loting in Queen’s, één van de belangrijkste voorbereidingstoernooien voor Wimbledon. Hij moest meteen aan de bak tegen Feliciano Lopez (ATP-37). De Madrileen won vorig jaar het toernooi in Queen’s en schreef al drie grastitels op zijn naam. In de onderlinge ontmoetingen leidde Goffin echter met 3-0. Hij moest zelfs nog geen enkele set prijsgeven.

Dinsdag liep het anders op het gras van het Londense Queen’s. In de openingsset hielden beide heren elkaar goed in evenwicht al had de Luikenaar het moeilijk in zijn eerste opslagspelletje. Bij een 3-4 stand in het voordeel van de Spanjaard leverde Goffin zijn opslag in op love. Lopez serveerde prompt uit en kwam aan de leiding.

Goffin vecht zich terug in de wedstrijd

Goffin begon met verse moed aan de tweede manche en kon al vroeg op een break voorsprong komen. Lang kon hij niet van die voorsprong genieten want Lopez brak meteen terug. De spelers wonnen daarna hun opslagen relatief eenvoudig en de twee stevenden af op een tiebreak. Goffin kon deze nipt winnen op zijn derde setpunt. De wedstrijd lag dus opnieuw open.

Al vroeg in de derde set moest Goffin opnieuw zijn opslag inleveren en die break bleek uiteindelijk fataal. Lopez kwam niet meer in gevaar op zijn opslag en hij won de partij na 1 uur en 51 minuten. Het werd 3-6, 7-6 (7) en 3-6.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.