Home » Davis Cup » Goffin brengt België langszij in duel met Duitsland

Goffin brengt België langszij in duel met Duitsland

Goffin brengt België langszij in duel met Duitsland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de Davis Cup-ontmoeting tussen België en Duitsland hangen na twee wedstrijden de bordjes gelijk. Het dubbelspel moet de beslissing brengen.

Zizou Bergs (ATP-134) en Jan-Lennard Struff (ATP-132) vochten een bloedstollend eerste duel uit. De Duitser pakte de eerste set met 4-6, maar in de tweede set kreeg Bergs zeven setpunten. Onze landgenoot kon ze niet benutten en verloor de tiebreak met 6-7 (9).

In de tweede wedstrijd in Hamburg moest David Goffin (ATP-62) een de bak tegen Oscar Otte (ATP-52). De eerste set ging met 3-6 naar Otte, maar in de tweede set bood de Luikenaar meer weerwerk. Goffin redde twee wedstrijdpunten en pakte de tiebreak met 7-6 (7).

Goffin wist het hoofd koel te houden en sloeg een kloofje in de derde set. Onze landgenoot hield de break vast en maakte het af op de opslag van zijn tegenstander: 6-3. “Ik voelde de druk, maar gaf alles voor mijn team en mijn land vandaag. Bedankt aan alle fans die de kou en de regen trotseerden om ons te steunen. We gaan alles geven in het dubbelspel”, zei Goffin na afloop.

In de laatste en beslissende wedstrijd spelen Sander Gillé (ATP D-78) en Joran Vliegen (ATP D-90) tegen het Duitse duo Kevin Krawietz (ATP D-29) en Tim Puetz (ATP D-8).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws