Home » Davis Cup » Goffin brengt België terug naar Wereldgroep

Goffin brengt België terug naar Wereldgroep

Goffin brengt België terug naar Wereldgroep

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de Davis Cup-ontmoeting tegen Oekraïne heeft David Goffin het derde punt voor België binnengehaald. Met nog maar één duel te gaan komt Oekraïne zo op een onoverbrugbare achterstand te staan. Door deze overwinning speelt België volgend jaar opnieuw in de Wereldgroep van de Davis Cup.

David Goffin (ATP-46) had België op vrijdag al een eerste punt bezorgd. Nadat Ruben Bemelmans en Olivier Rochus op zaterdag ook nog het dubbelspel binnenhaalden, kon Goffin op zondag al tijdens de vierde partij van de ontmoeting de beslissing afdwingen. Tegen Sergiy Stakhovsky (ATP-92) deed hij dat dan ook zonder veel problemen.

In de eerste set had Goffin het aanvankelijk nog moeilijk met Stakhovsky. Hij had maar liefst dertien breakkansen nodig voordat hij de definitieve kloof kon slaan. Met 6-3 was de toon gezet voor de rest van de partij. Goffin groeide en begon Stakhovsky steeds meer te domineren. In set twee gunde hij zijn tegenstander slechts één game: 6-1. Ook in de derde set was het Goffin die oppermachtig was. Bij 4-1 leek Stakhovsky nog even een opflakkering te krijgen, en wist hij zelfs nog eens door de opslag van Goffin te gaan, maar door onmiddellijk opnieuw te breaken stelde La Goff orde op zaken. Het tweede matchpunt was het goede, tot grote vreugde van de Belgische delegatie: 6-2.

Door de overwinning van Goffin wordt het vijfde duel overbodig. Oekraïne kan de 3-1-achterstand namelijk niet meer ophalen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws