Home » Davis Cup » Goffin brengt België vlotjes langszij tegen Finland

Goffin brengt België vlotjes langszij tegen Finland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Gofin (ATP-68) heeft zijn tweede enkelwedstrijd in het Davis Cup-duel tegen Finland gewonnen. Hij klopte Emil Ruusuvuori (ATP-71) in twee sets.

Goffin moest nipt de duimen leggen tegen Ruusuvuori in het dubbelspel, maar in het enkelspel waren de rollen omgekeerd. Onze landgenoot had aan één break in de eerste set voldoende voor de 6-4 setwinst.

In de tweede set ging de Luikenaar meteen door de opslag van zijn tegenstander. Goffin moest nog wel wat breakpunten wegwerken, maar forceerde ook nog een tweede break. Daarna maakte onze landgenoot het af op eigen opslag, hij pakte set twee met 6-2.

In het beslissende enkelspel neemt Zizou Bergs (ATP-163) het op tegen Otto Virtanen (ATP-405). Bij winst mag België in september deelnemen aan de Davis Cup Finals.

Goffin: “Erg blij met mijn niveau”

“Ik ben erg blij met mijn niveau, het was niet makkelijk om na het dubbelspel meteen het enkelspel te spelen. Maar deze overwinning doet deugd, nu gaan we samen met de staff en het publiek er alles aan doen om Zizou naar de overwinning te schreeuwen”, zei Goffin na afloop.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS