De vierde en laatste grandslam komt eraan! Er staan vier Belgen rechtstreeks op de hoofdtabel van de US Open. David Goffin (ATP-15), Steve Darcis (ATP-186), Elise Mertens (WTA-26) en Alison Van Uytvanck (WTA-66) weten tegen wie ze moeten spelen in de eerste ronde.

Goffin is het vijftiende reekshoofd op de US Open. In de eerste ronde kruist hij de degens met de jonge 20-jarige Fransman Corentin Moutet (ATP-83). Als we een beetje verder op de loting kijken, speelt de Luikenaar in de tweede ronde tegen de Brit Cameron Norrie (ATP-60) of een kwalificatiespeler. In de derde ronde volgt dan waarschijnlijk een duel met negentiende reekshoofd Guido Pella (ATP-20). Als Goffin de taaie tegenstander Pella kan verslaan, kan hij zich normaal gezien voorbereiden op een clash met derde reekshoofd Roger Federer (ATP-3).

Steve Darcis - © Linh Eliano (Largus Media)

Steve Darcis – © Linh Eliano (Largus Media)

Ervaren krijger Darcis staat als tweede Belg rechtstreeks op de hoofdtabel van de US Open. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen zevenentwintigste reekshoofd Dusan Lajovic (ATP-28). Dat wordt meteen een moeilijke klus voor Darcis. Kimmer Coppejans (ATP-138) bereikte wel de laatste kwalificatieronde op de US Open en kan dus ook nog op de hoofdtabel geraken.

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens – © Jimmie48 Tennis Photography

Bij de vrouwen start Mertens als vijfentwintigste reekshoofd aan de US Open. In de eerste ronde speelt ze tegen de 22-jarige Zwitserse Jil Teichmann (WTA-59). De Limburgse kan mikken op een mooie affiche in de derde ronde tegen zesde reekshoofd Petra Kvitova (WTA-6).

Alison Van Uytvanck - © Jimmie48 Tennis Photography

Alison Van Uytvanck – © Jimmie48 Tennis Photography

Van Uytvanck is de laatste troef van de Belgen op de hoofdtabel. In de eerste ronde treft ze normaliter een haalbare kaart met de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-54). Daarna wacht mogelijk een duel met achttiende reekshoofd Qiang Wang (WTA-18) in de tweede ronde. Kirsten Flipkens (WTA-109) bereikte ook de laatste kwalificatieronde en kan zich ook nog op de hoofdtabel vervoegen.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.