Home » European Open » Goffin: “De vermoeidheid werd me fataal”

Goffin: “De vermoeidheid werd me fataal”

Goffin: “De vermoeidheid werd me fataal”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na afloop van zijn verloren halve finale op de European Open in Antwerpen sprak David Goffin (ATP-12) nog met de pers. Het drukke schema van de afgelopen weken is hem fataal geworden.

Goffin maakte eerder deze week al een vermoeide indruk op het toernooi: “Het was lastig fysiek, ik ben diep in mijn reserves moeten gaan. Ik kwam 1 procent te kort om de wedstrijd hier te winnen. Ik betaal nu de inspanningen van de vorige weken, maar ik beklaag me mijn drukke schema niet.”

Onze landgenoot kwam pas donderdag in actie, maar was toch reeds vanaf zondag in Antwerpen: “Het toernooi paste niet helemaal in mijn kalender, vlak na de Aziatische tour. Maar het is in eigen land en ik was hier topreekshoofd. Elke dag had ik wel een verplichting voor sponsors, dat kost ook energie. Met de druk ben ik vrij goed kunnen omgaan.”

Goffin reist nu af naar Bazel waar hij meteen aan de bak moet tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-35), tegen wie hij reeds vier keer verloor: “Ik reis morgen af naar Zwitserland, ik ga proberen wat te recupereren en dan zien we wel.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws