Home » Geen categorie » Goffin delft onderspit tegen ervaren Fransman en heeft lot voor ATP Finals niet meer in eigen handen

Goffin delft onderspit tegen ervaren Fransman en heeft lot voor ATP Finals niet meer in eigen handen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De achtste finale is het eindstation geworden voor David Goffin op de Rolex Paris Masters (Frankrijk, € 4 507 375). Het zevende reekshoofd verloor in twee sets van Julien Benneteau (ATP-83).

Goffin had de Fransman eind augustus nog in vier sets geklopt op de US Open, maar vandaag lagen de kaarten anders. De 26-jarige Luikenaar serveerde ondermaats en leverde in de eerste set liefst drie keer zijn opslag in. Na een halfuurtje had Benneteau de set op zak, 3-6.

Ook in het tweede bedrijf sputterde de service van Goffin (een opslagpercentage van amper 41%) en gaf onze landgenoot niet voor het eerst een vermoeide indruk. Benneteau profiteerde optimaal en serveerde zelf wel ijzersterk. De Fransman vuurde in totaal veertien aces af en zegevierde na één uur en acht minuten, 3-6 3-6.

De nederlaag is ook slecht nieuws voor Goffin en diens kansen op een ticket voor de ATP Finals. Onze landgenoot heeft zijn lot nu niet meer in eigen handen. Als Lucas Pouille (ATP-18) en Juan Martin del Potro (ATP-17) de finale halen en de Fransman wint vervolgens het toernooi, gaat Goffin alsnog niet naar Londen.

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS