Home » Davis Cup » Goffin demonstreert en brengt België terug langszij

Goffin demonstreert en brengt België terug langszij

Goffin demonstreert en brengt België terug langszij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Met de rug tegen de muur begon David Goffin (ATP-15) aan de derde en beslissende dag van de Davis Cup-ontmoeting tegen Argentinië. Tegen Diego Schwartzman (ATP-68) kluste hij in drie sets zijn taak met op momenten een ware demonstratie. België komt zo terug langszij: 2-2.

Na twee lange, intensieve partijen van telkens vier uur en wat fysieke kwaaltjes besloot de Argentijnse coach om niet Leonardo Mayer (ATP-39), maar wel de frissere Schwartzman op te stellen. In een sfeervol Vorst Nationaal dankte die zijn coach voor het vertrouwen met uitstekend tennis in het begin van de partij.

Terwijl Goffin duidelijk last had van de druk en zenuwen, tenniste Schwartzman bevrijd. Hij had niets te verliezen tegen favoriet Goffin en kon zo zijn beste tennis laten zien. Lange intensieve rally’s volgden elkaar in een razend tempo op. Beide spelers kregen ook hun kansen, maar geen van beiden kon die ook grijpen. Het was pas bij 3-3 dat La Goff een versnelling hoger schakelde en het verschil begon te maken. Met vijf games op rij pakte hij niet alleen de eerste set (6-3), maar liep hij ook in de tweede set meteen een break uit: 2-0.

Diego Schwartzman - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Diego Schwartzman – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Schwartzman kon ondertussen zijn hoge niveau van de eerste set niet meer aanhouden en begon wat meer foutjes te maken. Een tweede break was even later het resultaat. Bij 5-1 kreeg Goffin al een setbal op de opslag van de Argentijn, maar die werd nog weggewerkt. Even leek de set nog te kantelen toen Schwartzman nog eens twee setballen wegwerkte en zowaar een breakkans kreeg, maar Goffin bleef sereen en maakte drie punten op rij: 6-2.

Ook in de tweede set kon Goffin snel een break foreren. Na ook nog een fabelachtig servicegame (drie aces en een winning serve) kwam de Belg 2-0 voor. Schwartzman begon zijn niveau wel terug op te krikken, maar met een extreem sterk serverende Goffin was het moeilijk om nog kansen af te dwingen. Goffin bleef geconcentreerd tennissen en kon zo even later zelfs nog een keer breaken: 4-1. Goffin keek niet meer om en maakte er een demonstratie van. Bij 5-1 kreeg Goffin een eerste matchpunt op Schwartzmans opslag en dat was meteen het goede. Op die manier brengt Goffin België terug helemaal in de race om het finaleticket weg te kapen.

Het publiek zette alvast een polonaise in.

Belgische supporters - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Belgische supporters – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws