Home » Geen categorie » Goffin door naar tweede ronde, Rochus geeft forfait in Bordeaux

Goffin door naar tweede ronde, Rochus geeft forfait in Bordeaux

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-104) heeft een uitstekende start genomen op het Challengertoernooi van Bordeaux ($85 000). In de eerste ronde versloeg hij de Argentijn Horacio Zeballos (ATP-120) in twee korte sets. Olivier Rochus (ATP-470) gaf forfait voor zijn eerste ronde wedstrijd.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin, als zesde geplaatst in Bordeaux, startte sterk en pakte de eerste set met 6-3. Nadien ging hij door op zijn elan en zo stond het 6-3 6-1 na 1 uur en 1 minuut. In de volgende ronde moet hij het opnemen tegen de Roemeen Adrian Ungur (ATP-134) of de Zwitser Yann Marti (ATP-251).

Minder goed nieuws kwam er uit het kamp van Rochus: na een mooie prestatie tijdens de kwalificaties, moest hij verstek laten gaan voor zijn eerste ronde partij tegen de Franse kwalificatiespeler Josselin Ouanna (ATP-278). Zo dreigt het een afscheidsjaar in mineur te worden voor Rochus, die door blessures alsmaar verder daalt op de ranking.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER