Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin doorstaat eerste test

Goffin doorstaat eerste test

Goffin doorstaat eerste test

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Onze Belgische nummer één David Goffin (ATP-11) moest al meteen stevig aan het werk in zijn eerste ronde. Hij had vijf sets nodig tegen de kwalificatiespeler Reilly Opelka (ATP-207).

Goffin had het vannacht niet makkelijk tegen de jonge Amerikaan. Onze Belg begon goed aan de wedstrijd door vroeg in de eerste set door de opslag van Opelka te gaan. Goffin moest zelf geen breakpunt toestaan en kon de eerste set binnenhalen met 6-4. Een omgekeerd verhaal in de tweede set waarbij beide spelers elkaar goed in evenwicht hielden. Bij een 4-5 achterstand moest Goffin serveren om in de set te blijven. Twee onnodige fouten van Goffin maakte dat Opelka een goede kans had om de set te nemen. Dat deed hij ook door Goffin te breaken op love. 6-4 voor de Amerikaan.

Onze landgenoot liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en startte vol vuur aan de derde set. Hij kwam al gauw 4-0 voor waardoor hij een mooie optie nam op deze set. Door sterk serveerwerk en een goede return op de opslag van Opelka, won Goffin de derde set met 6-2.

Zuinige overwinning

De vierde set was een heruitgave van de tweede set waarbij Goffin moest serveren bij 4-5 om in de set te blijven. Na een nipte game en met een onnodige fout moest hij de set weer laten aan Opelka: 6-4. Om door te stoten naar de tweede ronde moest Goffin de laatste set winnen. Tot 4-4 hielden beide spelers elkaar in evenwicht maar toen sloeg Goffin toe. Hij ging door de opslag van Opelka op love en mocht toen serveren voor de match. De veer leek gebroken bij Opelka want hij verloor de laatste negen punten van de wedstrijd. Na net geen drie uur wedstrijd stond de 6-4, 4-6, 6-2, 4-6, 6-4 eindscore vast.

(lees verder onder de foto)

Next up

Goffin komt in de tweede ronde uit tegen Dmitry Tursunov (ATP-408) of de veteraan en kwalificatiespeler Radek Stepanek (ATP-102).

 

koen

koen

Meer nieuws