Home » ATP » Goffin druipt kansloos af in Antwerpen

Goffin druipt kansloos af in Antwerpen

Goffin druipt kansloos af in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het wil maar niet lukken voor David Goffin (ATP-14) op de European Open (Antwerpen, ATP 250). De Luikenaar verloor kansloos in de tweede ronde.

Topreekshoofd Goffin was vrijgesteld in de eerste ronde. Onze landgenoot testte positief op corona, en kreeg pas op het laatste moment groen licht om te spelen. Hij kon echter niet veel trainen de afgelopen weken, en dat gebrek aan ritme kwam hem tijdens de wedstrijd duur te staan.

Goffin kreeg in het derde game twee kansen om door de opslag van Marcos Giron (ATP-94) te gaan, maar kon die niet benutten. Wat later werd hij zelf gebroken en hij keek al snel tegen een 1-5 achterstand aan. Goffin wist nog te milderen tot 3-6, maar maakte te veel fouten.

Ook bij het begin van de tweede set maakte onze landgenoot een vrij futloze indruk. Hij verloor zijn eerste opslaggame op love, maar vond daarna toch nog de energie om langszij te komen. In het zevende game liet hij echter opnieuw het hoofd hangen, en Giron maakte dankbaar gebruik van de situatie. Goffin brak nog wel terug, maar bij 5-5 serveerde hij erg slordig waardoor Giron mocht serveren voor de wedstrijd. De Amerikaan kreeg drie matchpunten en maakte het meteen af: 5-7. Na 1 uur en 45 minuten mocht Goffin inpakken.

“Geen mirakel, maar het kon ook erger”

Goffin kwam zonder verwachtingen aan de start, dus hij was ook niet al te erg ontgoocheld: “Er kwam geen mirakel, maar het kon ook erger geweest zijn. Ik heb nog vrij behoorlijk gespeeld, maar had wat moeite om te ademen. Er waren te veel hoogtes en laagtes, maar ik heb ook twee weken niet kunnen trainen.”

Over de rest van zijn seizoen twijfelt Goffin nog: “Ik weet nog niet zeker of ik in Wenen aan de start kom. Ik ga overleggen met mijn medisch team en feedback geven over wat ik vandaag gevoeld heb. Daarna zullen we een beslissing nemen. Maar mijn gezondheid is het allerbelangrijkste.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws